Events

Jubileumtoernooi Damclub Den Haag bijna vol

Met een honderdtal deelnemers aan een jubileumrapidtoernooi in thuishaven De Brink viert Damclub Den Haag zaterdag 25 augustus het 95-jarig bestaan. In samenwerking met de stichting The Hague Open zijn in de ereklasse twaalf regionale topspelers te bewonderen. Zoals veelvoudi gnationaal kampioen denksporttriatlon Ron Heusdens, NK-finalist Frits Luteijn, de Delftse meester Frerik Andriessen, hét grote Wateringse talent Martijn van IJzendoorn, DC Den Haag-clubkampioen Jeroen Kos en Fred Ivens en Peter van der Stap, respectievelijk twaalf en veertien keer Westlandse kampioen.

Daarnaast zijn er een hoofdklasse, eerste en tweede klasse alsmede aparte categorieën voor vrouwen, jeugd (2x) en huisdammers. Deze laatste klasse is de enige die nog niet volledig is volgeboekt. Wie op dit moment geen lid is van een damclub kan zich tot uiterlijk 14 augustus (gratis) opgeven via een mailtje naar voorzitter@damclubdenhaag.nl.

DC Den Haag is voortgekomen uit een fusie tussen HCDV, het voormalige DC Scheveningen en WZDV. Voorzitter Jan Kok stelt dat ‘de club al jaren aan de weg timmert en zich mag verheugen over een florerende jeugdafdeling, die al menig talent heeft voortgebracht’. Thans zijn dat Berke Yigitturk en Kirsty Wahjuwibowo. Zij kunnen al met een Nederlandse titel in hun leeftijdsklasse pronken.

De jubilerende vereniging telt een vijftigtal leden en is de laatste jaren een stabiele middenmoterin de nationale hoofdklasse. De eerste plannen voor een passende viering van het eeuwfeest zijn onlangs op de jaarvergadering al geopperd.

Het jubileumtoernooi begint 25 augustus om 10.30 uur in De Brink, Escamplaan 55. De prijsuitreiking wordt om streeks 17.30 uur verwacht. Het speeltempo bedraagt per speler per partij twintig minuten plus vijf seconden per zet. Voorzitter Kok: “Dat wordt niet alleen spektakel op de borden maar het is ook een prima gelegenheid om de schoonheid van het damspel te aanschouwen”.

Voor meer informatie zie ook www.damclubdenhaag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.