Jeugd

Jeugdtoernooi Scheveningen

Damclub Scheveningen organiseerde samen met de ZHDB-jeugdcommissie haar inmiddels jaarlijkse jeugdtoernooi. Verheugend om te melden dat de groep beginners de grootste was, deze bestond uit tien spelers die niet of nog maar kort lid van een damclub zijn. Verder waren er zes pupillen en vijf welpen.

Onder de beginners was ook de winnaar van vorig jaar. Dit jaar kwam hij echter niet verder dan negen punten uit negen partijen. Wel wist hij beslag te leggen op de Jan de Koning bokaal, omdat hij de mooiste combinatie inleverde. De derde plaats was voor Kasper Sikkema van Damlust Gouda dat sinds kort met een jeugdafdeling is begonnen, hetgeen dus niet zonder succes is, Kasper scoorde elf punten. Rick Verbunt van DEZ Reeuwijk pakte met drie punten meer het zilver en Wynton Meijer van DOS Delft werd eerste met zestien punten.

De vijf welpen speelden een dubbelrondige competitie. Na de helft stond thuisspelers Tim Pronk nog gedeeld aan kop, maar na acht partijen zakte  hij terug naar de derde plaats met tien punten, twee punten minder dan Samen Sterkers Tom Grootscholten en Marijn Geerts. Een Georgiev-Lehman-barrage  met drie minuten plus twee seconden per zet moest de beslissing brengen. De eerste, zenuwslopende partij eindigde in remise, waarna met zestien en zeventien seconden op de klok aan de tweede partij werd begonnen. Marijn bleek in deze partij de koelste en  werd eerste.

Ook de zes pupillen speelden een dubbelrondige competitie. Anish Ramkhelawan van Constant-Charlois Rotterdam werd met negen uit tien best of the rest. Joost Noordam van Samen Sterk werd met vijftien punten tweede en met slechts één verliespunt was Jari Brenninkmeijer van DEZ Reeuwijk ongenaakbaar.

Sinterklaas vond een gaatje in zijn drukke agenda om samen met Johan Pronk de prijzen uit te reiken. Hij had tevens voor iedereen een chocoladeletter meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.