Jeugd

Jeugdtoernooi Scheveningen

Zaterdagmiddag 23 november werd in Het Kalhuis bij damclub Scheveningen het jaarlijkse jeugdtoernooi gehouden. In totaal 24 jeugdspelers afkomstig van acht verschillende damclubs streden op de 100-velden-borden om de bekers in drie verschillende categorie├źn.

De acht beginners speelden een rondtoernooi waarbij Emre Hageman met veertien uit zeven de winnaar werd gevolgd door Anish Ramkhelawan van Constant Charlois Rotterdam en Sebastiaan Egberts van DOS Delft met respectievelijk negen en acht punten.

De welpen en pupillen speelden een toernooi volgens Zwitsers systeem. Thuisspeler Jesse van der Ende werd welpenkampioen met negen punten en iets meer weerstandspunten dan nummer twee Naveen Hanoeman van damclub Den Haag. Het brons in deze categorie werd gewonnen door Samen Sterk Hazerwoude speler Tom Grootscholten met acht punten.

Bij de pupillen was Scheveninger Michael van der Stroom met veertien uit zeven de glorieuze winnaar. Als runner up finishte Joost Noordam van Samen Sterk Hazerswoude met tien punten en een weerstandspunt meer dan Jari Brenninkmeijer van Denk en Zet Reeuwijk op de derde plaats.

De Jan de Koning bokaal voor de mooiste combinatie werd gewonnen door Samen Sterk Hazerswoude speler Martijn Devilee.

Alle uitslagen van dit jeugdtoernooi zijn via ZHDB Jeugdtoernooi Scheveningen 2013 na te lezen.

 

(Tekst en foto’s: Alex Zwanenburg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.