JeugdUitslagen

Jan Christiaan Wahls wint Dirk van Spengen Toernooi

(door Alex Zwanenburg)

Zaterdag 27 september streden veertien jeugdspelers afkomstig van vijf verschillende  damclubs in het denksportcentrum van Leiden om de bekers in de diverse categorieën en natuurlijk de felbegeerde nieuwe Dirk van Spengen bokaal. Er werden zeven ronden volgens Zwitsers systeem gespeeld.
Bij de beginners was het tot aan de laatste ronde een nek-aan-nek race om de ereplaatsen. Uiteindelijk kroonde Scheveninger Tijn Galjaard zich tot winnaar met acht punten uit zeven partijen. Runner-up in deze categorie werd Samen Sterk Hazerswoude- speler Joey van Aalst met zeven punten. De derde prijs bij de beginners werd door Albert Cramer van Denk & Zet Culemborg uit het vuur gesleept.
Ook bij de welpen was het tot het eind toe een spannende strijd. Met elf punten uit zeven partijen werd Culemborger Alijn Kuijer in deze klasse overtuigend kampioen. Als nummer twee finishte Samen Sterk Hazerswoude-welp Marijn Geerts met acht uit zeven, gevolgd door zijn clubgenoot Matthijs de Geus met zes uit zeven op plek drie.
In de pupillencategorie wist Jan Christiaan Wahls van Damclub Den Haag na een verliespartij in de eerste ronde zich met zes opeenvolgende zeges prima te herstellen en met deze twaalf punten de groepswinst te veroveren. Met elf punten pakte Joost Noordam van Samen Sterk Hazerswoude op eervolle wijze het zilver in deze klasse. De derde plaats werd uit het vuur gesleept door de Culemborgse pupil Gregory de Vries met zeven punten.

Naast de individuele prijzen was er ook het klassement om de Dirk van Spengen bokaal waarbij de punten van de drie beste spelers per vereniging bij elkaar werden  opgeteld. Evenals de voorgaande edities wist ook dit jaar Samen Sterk Hazerswoude de grote wisselbeker te winnen.
Samen Sterk Hazerswoude 26 punten
Denk & Zet Culemborg 24 punten
DC Scheveningen 18 punten
DC Den Haag 12 punten
KDC Katwijk 2 punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.