JeugdNieuws

Halve finales schooldammen

Op twaalf locaties werden op zaterdag 21 april de halve finales schooldammen verspeeld. Zes locaties voor de welpen en zes voor de pupillen.

Bij de pupillen kon de Prins Willem-Alexanderschool 2 uit Waarder in Huissen geen potten breken, zijĀ  scoorden zeven punten uit acht wedstrijden. Hun screolgenoten van het eerste team eindigde net onder de top-drie met negen punten. In Lelystad een team uit de regio, te weten de Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda. Met vijftien punten uit negen wedstrijden werden ze derde en dus pakten ze een NK-ticket. In Gorinchem meer teams uit de regio. De Regenboog uit Reeuwijk vergaarde zeven punten uit acht wedstrijden, een minder dan de Eben Haezerschool uit Den Haag, hun naamgenoot uit Boskoop en ’t Startblok uit Honselersdijk. Streekgenoot Bernadetteschool uit Naaldwijk scoorde negen punten. De Graaf Jan van Nassauschool mag op 26 mei naar de finale, zij werden derde met dertien punten. De Ark uit Den Haag en de JPF Steijaertschool uit Hazerswoude-Rijndijk eindigden in Schagen met vijf resp. zeven punten in het rechterrijtje. De tewee teams van De Kinderkring scoorden tien en negen punten en dat was (op weerstandspunten) net niet genoeg voor een plek in de finale.

Bij de welpen had de Eben Haezerschool uit Boskoop in Rijen weinig tot geen genade met de andere teams, zij lieten in negen wedstrijden alleen wat bordpunten liggen, maar wel met name tegen de teams uit het rechterrijtje. Zij mogen dus op 26 mei naar de finale. In Naaldwijk eindigde het tweede team van de organiserende Bernadetteschool op de laatste plaats met twee punten. Vier punten waren er voor het Alphense De Stromen en De Kinderkring speelde er zeven bij elkaar. ’t Startblok uit Honselersdijk vergaarde alleen punten tegen de latere nummers vijf tot en met tien en vielen dus net buiten het podium. Het eerste team werd, buiten verwachting tweede met zestien punten en mag naar de finale. In Wageningen waren de tien punten van de Prins Willem-Alexanderschool uit Waarder slechts genoeg voor een plek in de middenmoot, de twee punten meer van De Regenboog uit Reeuwijk leidde wel tot een plaats in de finale.

Tijdens de halve finale werden uiteraard bekers uitgereikt, maar ook de DamZ DamSets en in Naaldwijk gebeurde dat zelfs door voormalig Nederlands kampioen Martijn van IJzendoorn en medebedenker van de DamSets Marcel Kosters.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.