NieuwsUitslagen

Frits Luteijn wint laatste Bliksemsneldamtoernooi

Ter Heijde – Het 124ste bliksemsneldamtoernooi op de allerlaatste reünie van de legendarische damsociëteit De Vriendendamkring (VDK) is een prooi geworden voor de Haagse NK-finalist Frits Luteijn. Hij bleef na achttien rondjes Zwitsers met een score van 31 uit 18 grootmeester Ron Heusdens één punt voor. De twaalfvoudige Westlandse kampioen Peter van der Stap eindigde op enige afstand als derde. De 44 deelnemers in gebouw Irene in Ter Heijde aan Zee waren afkomstig uit alle windstreken. De 78-jarige voormalige Haagse topspeler Lex Mulder kwam er zelfs voor uit Darwin (Australië) over en bleek het dammen gezien zijn achtste plaats nog niet verleerd.
Eindstand zie: Toernooibase


In een belendend zaaltje gaf oud-wereldkampioen Ton Sijbrands – belangeloos – een kloksimultaan tegen tien door hem geselecteerde tegenstanders. Hij won in veelal grootste stijl zeven partijen, onder anderen van het Wateringse toptalent Martijn van IJzendoorn en KNDB-voorzitter Johan Haijtink. Sijbrands, die zich zowel over zijn spel als over het resultaat tevreden toonde, moest alleen aan Ruud van Drunen, Bart van Geel en Jaap Riesenkamp een remise toestaan.
Zie: Toernooibase

Middelpunt op de reünie waren Arie Jacob en Corry Storm die in de periode 1967-1987 in de Haagse Rembrandtstraat een damsociëteit runden die door de complete wereldtop is bezocht. Het Westlandse echtpaar verhuist een dezer dagen van Ter Heijde naar Urk.
De reünie was georganiseerd door de stichting The Hague Open, waarin Martin van der Hout, Fred Ivens en Jan Kok persoonlijke (dam)vrienden van Arie Jacob Storm zijn.

Krijn Toet maakte een filmpje van deze reünie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.