NieuwsUitslagen

Evert Bronstring winnaar jubileumtoernooi LDC

(door Alex Zwanenburg)

Zaterdag 26 september vierde LDC Leiderdorp haar 90-jarig jubileum met een sneldamtoernooi en aansluitend een receptie met koud buffet.

Nadat de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw Laila Driessen, de openingszet had verricht gingen tweeëntwintig sneldammers in het clubgebouw van muziekvereniging Tamarco vol goede moed van start. Naast de deelnemers van andere ZHDB-clubs trad ook een aantal oud-leden van de gastheren van LDC Leiderdorp in het strijdperk.

Er werd gespeeld in één groep volgens Zwitsers systeem waarbij de deelnemers op basis van rating waren onderverdeeld in een hoofd-, eerste – en tweede klasse. In rap tempo werden in totaal acht ronden afgewerkt waarbij er in een gemoedelijke sfeer op de diverse borden vol overgave en enthousiasme om de prijzen werd gestreden.

Algeheel toernooiwinnaar werd Evert Bronstring (LDG Leiden en Damclub Den Haag) met veertien punten. In de hoofdklasse eindigden de LDG-spelers Hans Tangelder en Maurits Meijer als tweede en derde. De eerste klasse werd met dertien punten gewonnen door ZHDB – en RDC voorzitter Rinus Kromhout gevolgd door Harry Dekker van LDG Leiden en Jack van der Plas van KDC Katwijk en RDC Rijnsburg op respectievelijk plaats twee en drie. Arie Dubbelaar van KDC Katwijk won in de tweede klasse met negen punten. Op de voet gevolgd door Alex Kruyshoop van Damclub Den Haag en Ge Berbee van KDC Katwijk en RDC Rijnsburg die met acht punten en de hoogste weerstandspunten als runner-up en nummer drie finishten.

Ter afsluiting van de jubileumfestiviteiten was er voor de belangstellende sneldammers en genodigden een koud buffet en ging een ieder met een replica van het originele clubreglement uit het oprichtingsjaar 1925 van LDC Leiderdorp als aandenken naar huis.

De gedetailleerde uitslagen van dit jubileumtoernooi LDC 90 jaar 2015 zijn te vinden op Toernooibase.

LDC90jaar

 

foto: Alex Zwanenburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.