Nieuws

EK Jeugd

Vier ZHDB-ers namen deel aan het EK jeugd in Oekraine. De Haagse welpen Kirsty Wahjuwibowo en Berke Yigitturk, Wouter Morssink uit Hazerswoude en Wateringer Martijn van IJzendoorn. De belevenissen van Wouter zijn te lezen op de site van Samen Sterk. Hieronder een verslag van Martijn, met foto’s van Okto Wahjuwibowo:

Op 31 juli was het weer zover:  Het EK Jeugddammen zou weer beginnen! Al rond tien uur in de ochtend werden alle deelnemers en meereizenden verwacht op Schiphol. Pas laat in de avond waren we in Oekraïne aangekomen. Toen we met de bus wilden vertrekken naar ons hotel, kwamen we de Belgen tegen. En natuurlijk gebeurt er altijd weer iets vervelends bij de Belgen: hun koffers waren zoek. Uiteindelijk waren we zonder de Belgen naar ons hotel gegaan. We maakten kennis met onze tolken.

De volgende dag werd iedereen op een normale manier wakker. Er werd niet net als vroeger opde deuren gebonkt door Henk Hoekman en gestopt met bonken totdat je uit je bed kwam om de deur open te doen en te zeggen dat je wakker was. Na het ontbijt gingen we naar de opening. In een grote zaal werden er allerlei optredens gehouden en werden de landen aangekondigd die aan het Europees kampioenschap deelnamen. Direct na de opening gingen we naar de bloedhete speelzaal. Net als vorige EK’s is er weer niks veranderd aan de begintijd van de eerste ronde: Het was ruim een uur uitgelopen! De eerste ronde begon, maar alle toeschouwers zaten op de tribune. Boven op de tribunes was het nog warmer dan in de speelzaal zelf. Genoeg reden om elke dag een lekker ijsje te nemen!
De dagen daarna werd het steeds warmer, oplopend tot 42 graden! Van bondscoach JohanKraijenbrink mochten de spelers zelfs niet naar de stad gaan op de vrije middag, omdat het zo warm was! Op de dagen van de enkele ronde gingen er daarom ook veel mensen naar het zwembad.
Tijdens deze week was het me wel opgevallen dat er veel meer mooie meisjes interesse hebben voorde damsport in Oekraïne dan in Nederland. De tribune zat er vol van! Dat bleek ook uit de eerste ronde. Ik was de enige speler van team KNDB die de eerst ronde verloor! Misschien te veel afleiding? Door deze misser wist ik dat ik in ieder geval één punt meer moest halen dan mijn concurrenten,omdat ik bij gelijk eindigen altijd zou verliezen op tegenstandersrating. Het was me nog gelukt om goed terug te komen. Ik won vijf partijen, speelde drie remise en verloor er één. Ik had evenveel wedstrijdpunten als de nummers één en twee, maar verloor dus uiteindelijk op tegenstandersrating en werd daardoor derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.