Informatie

DEZ Reeuwijk pakt Dirk van Spengen-wisselbeker

DEZ Reeuwijk heeft afgelopen zaterdag opnieuw de wisselbeker gewonnen bij het Dirk van Spengen-toernooi. De hoogstgeplaatste drie Reeuwijkse spelers behaalden samen maar liefst 31 punten uit zeven wedstrijden. 

Het Dirk van Spengen-toernooi is een toernooi met een lange geschiedenis: één van de begeleiders wist te vertellen dat hij al in de jaren ’90 aan het toernooi had meegedaan. In 2019 vond het toernooi voor het eerst plaats in Naaldwijk. In het mooie Hooge Hasta-complex gingen twintig jeugdspelers de strijd met elkaar aan. 

De veertien pupillen en zes welpen speelden samen in één Zwitserse groep. Er waren prijzen voor de beste drie spelers en de beste beginner per categorie, maar stiekem keken de meeste dammertjes toch uit naar de grote wisselbeker voor de beste club. 

Na zeven spannende ronden had iedereen minstens één keer gewonnen en één keer verloren. Twee spelers wonnen zes keer en verloren er maar eentje: Stan van der Meer (MDV Monster) en Lisanne Slappendel (DEZ Reeuwijk). Stan had net iets sterkere tegenstanders gehad en eindigde als eerste in de pupillencategorie. Het brons ging met één wedstrijdpunt minder naar de broer van Lisanne, Willem Slappendel (DEZ Reeuwijk).

Bij de welpen haalde Marit Egas (DEZ Reeuwijk) de meeste punten: maar liefst acht. Emy van den Berg (DC Den Haag) eindigde één punt daarachter als tweede, weer één punt voor Djilan Hu (DC Den Haag). De beste beginners werden Thijs van Hilst (DC Den Haag, pupillen) en Surya Badal (DC Den Haag, welpen). 

Alle uitslagen vind je op Toernooibase. Een aantal foto’s van het toernooi vind je hieronder.

2 gedachten over “DEZ Reeuwijk pakt Dirk van Spengen-wisselbeker

 • caroline Splinter

  Wat leuk, Dirk van Spengen is mijn opa. Ik wist niet dat er een Dirk van Spengen toernooi was. Kunt U me daar mee over vertellen of waar kan ik informatie vinden?

  Beantwoorden
 • Alex Kruyshoop

  Bedankt voor je reactie Caroline!

  Het Dirk van Spengen Toernooi is begonnen toen de huidige Zuid-Hollandse Dambond nog bestond uit twee aparte dambonden (West-Hollandse Dambond en Dambond Midden-Holland).
  Ik denk dat Hans de Knikker je meer over het toernooi kan vertellen. Zie voor zijn gegevens: https://www.zhdb.nl/over/verenigingen-a-i/dez-reeuwijk/

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.