Informatie

Dampromotie

Dit is de link naar de website van Stichting Dampromotie: Dampromotie.nl

Jullie kunnen daar ruime informatie vinden over het Topevenement in Delft en Wateringen. Maar ook meer algemene informatie over de noodzakelijke vernieuwing van de damsport.

Het is niet prettig om te zeggen, maar de traditionele manier van dammen blijkt niet of nauwelijks nog nieuwe mensen aan te trekken. De mensen die al (lang) dammen zijn over het algemeen tevreden, maar hun aantal neemt snel af.

De afgelopen 15 jaar werd de KNDB gehalveerd. Terwijl ook in de jaren daarvoor de trend al voortdurend neerwaarts was. Niet iedereen is een vernieuwer. En niet iedereen die begrijpt dat er iets moet gebeuren, voelt zich geroepen om zelf in actie te komen. Dat hoeft ook niet.

Onze stichting is opgericht om vernieuwende activiteiten op te zetten. We willen laten zien hoe het anders kan. We zijn blij met elke steun, moreel en financieel. Garanties zijn er niet, maar doorgaan op de traditionele manier zal zeker niet tot de gewenste opleving van de damsport leiden.

Wat dit laatste betreft is het bijzonder hartverwarmend dat het Topevenement voor het overgrote deel wordt gefinancierd via crowdfunding. Oftewel persoonlijke bijdragen van damliefhebbers. Dat geeft de vernieuwende dammer moed!!

Ook zijn we blij met de bijdragen van ZHDB, KNDB, gemeente Delft en (hopelijk) de gemeente Westland.

Hierbij de kanttekening dat de criteria van het promotiefonds KNDB dringend toe zijn aan vernieuwing. Daar wordt gesproken over losse activiteiten als ‘stand op een braderie’, ‘huisdamtoernooi’ etc. Het is wringen om een inclusief evenement als het onze daar in te passen.
Ook diversiteit, met name het vrouwvriendelijker maken van de damsport, komt er bekaaid vanaf.

Zelf speelde ik het afgelopen jaar in de veteranentoernooien van Wageningen (86 deelnemers, 1 vrouw) en Lent (42 deelnemers, geen vrouw). Leuke toernooien, maar de deelname van vrouwen kan beter. U ziet, ik schuw het understatement niet.

Zie ook onze pagina http://www.dampromotie.nl/jml/index.php/vernieuwing-in-de-damsport/vrouwvriendelijker-dammen.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen wanneer u deze brief zou willen doorsturen aan uw leden.
Alvast onze dank hiervoor!

En uiteraard zijn reacties en suggesties welkom!

Vriendelijke groet,
Henk de Witt, voorzitter Stichting Dampromotie
06-37 42 27 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.