Informatie

Damlust kampioen

Door de verplichte verlengde winterstop duurde de provinciale competitie ongeveer een maand langer. Maar deze is nu afgerond, al zijn in de Hoofdklasse en 1e Klasse de play-offs geschrapt.

In de 3e Klasse werd begonnen met zes teams, maar tijdens de winterstop trok Naaldwijk 2 zich. Al snel bleek dat de titelstrijd ging tussen ADC 2 n LDG 2. Beide teams wonnen van elkaar en scoorden verder even veel punten. De Leidenaren hadden een beter bordpuntensaldo, zodat zijn zich tot kampioen kroonden.

In de 2e Klasse was in de eerste helft van de competitie VELO 2 niet bij machte de andere teams bij te houden. In de tweede helft stelden ze echter orde op zaken, maar de punten kwamen te laat waardoor ze laatste werden. KDC, Den Haag 2 en RDC 2 waren continu bovenin de ranglijst te vinden. De Rijnsburgers wisten de koppositie te bereiken, met een punt meer dan KDC en Den Haag 2.

In de 1e Klasse ook een spannende strijd. Gedroomde favoriet De Hofstad Dammers kende een valse start tegen MDV en zij wisten dit niet meer goed te maken. De Monsternaren lieten alleen een punt liggen tegen De Hofstad Dammers 2, zodat zij kampioen werden.

In de Hoofdklasse soms hele grote uitslagen, soms kleine. En niet alleen als de krachtsverschillen groot resp. klein waren, ook grote uitslagen tussen kampioenskandidaten. Na zeven rondes mocht Damlust zich tot kampioen kronen.

Klasse Kampioen Degradant
Hoofdklasse Damlust ADC
1e Klasse MDV DOS Delft
2e Klasse RDC 2 VELO 2
3e Klasse LDG 2 n.v.t.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.