Informatie

Brons voor Hageman op EK

Drie jeugdspelers uit de regio waren actief op het jeugd-EK in Tallinn. Viviënne Meijer (RDC) debuteerde bij de welpen en e deed het met vijf uit zeven niet slecht. Samen met haar moeder, Mariëlle Meijer-Kromhout, hield ze een blog bij: https://damavontuur.reislogger.nl/archief. Mariëlle mocht zelf ook nog aan de bak tegen andere ouders en coaches.  En niet onverdienstelijk, ze werd derde.

Ook voor Indy Schouten was het haar eerste internationale toernooi. De speelster van DEZ vergaarde tien punten uit negen partijen, een mooie prestatie.

Emre Hageman van DC Hofstad heeft al de nodige internationale ervaring. Bij de junioren was hij voortdurend aan de top te vinden. Helaas wist hij net geen kampioen te worden en moest hij, na een verlies in de laatste ronde tegen zijn eeuwige rivaal Simon Harmsma, zelfs met brons genoegen nemen.

Bij het rapid- en blitz-toernooi vergaarden de meiden meer punten. Emre kwam hier helaas niet op het podium, bij het blitz-toernooi eindigde hij zelfs in de middenmoot.

Voor alle uitslagen en foto’s zie Toernooibase en Jeugddammen.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.