Informatie

Bernadetteschool en de Regenboog winnaars schooldamtoernooi

Op zaterdag 11 maart vond in de Gouda het provinciaal schooldamkampioenschap plaats. De Goudse Waarden was gastheer aan 23 viertallen die in twee categorieën streden om het provinciaal schooldamkampioenschap. 

Bij de welpen (groep 1 t/m 6) leek het een spannend toernooi te worden. Na twee ronden was er geen team meer dat al haar partijen gewonnen had. Daarna demarreerde de Regenboog uit Reeuwijk weg terwijl de concurrentie onderling elkaar dwarszat. De Regenboog was daardoor een ronde voor het einde al zeker van het kampioenschap. Daarachter ging het zilver naar de Eben Haëzerschool uit Boskoop. Drie teams eindigden op een gedeelde derde plek. Na wat rekenwerk was het brons voor de Prins Willem-Alexander uit Waarder, voor de Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda en ’t Startblok uit Honselersdijk. 

Bij de pupillen (groep 7 en 8) stond er geen maat op de Bernadetteschool uit Naaldwijk. Het team stond slechts één gelijkspel toe en won de rest van haar partijen, vaak met grote cijfers. Op gepaste afstand eindigden de Graaf Jan van Nassauschool en Johannes Calvijnschool (beiden uit Gouda) op plek twee en drie. De Regenboog werd hier vierde, net voor een groepje dat werd aangevoerd door de Dick Brunaschool uit Waddinxveen. 

Voor de beste scholen volgt nu op zaterdag 15 april de halve finale van het Nederlands kampioenschap schooldammen. 

Eindstand Schooldammen ZHDB 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.