NieuwsUitslagen

Bas Messemaker wint 22e Piet Helderman Toernooi

Ondanks het winterweer en concurrentie van een ander damtoernooi in de regio, wisten ruim vijftig dammers de VELO-hal te vinden voor acht rondes Zwitsers. Voor de Scheveningse welp Tim Pronk waren helaas alle tegenstanders te sterk, maar hij mocht desondanks de prijs voor beste welp in ontvangst nemen. Beste pupil, met zes punten, werd Kirsty Wahjuwibowo van DC Den Haag, omdat Berke Yigitturk besloot mee te draaien met de senioren. Dat gold ook voor de Surinaamse talenten Santosh en Arwien Bhagwandas, zodat Falco Toet de prijs bij de aspiranten in de wacht sleepte. Ook hij scoorde zes punten.

In categorie C mocht scheidend VELO-lid Daniël Boom met acht punten (maar meer weerstand dan Stella van Buuren en Ravindrepersad Dihal) de derde prijs in ontvangst nemen. Simon Rompa van DC  Dordrecht scoorde eveneens acht punten, maar hij had nog meer weerstandspunten. Eerste werd Ravindra Kewal van DC VELO met negen punten. In categorie B grepen Reza Ghafoerkhan, Frans Teijn en Berke Yigitturk met tien punten net naast een prijs. Santosh Bhagwandas werd hier derde en Arie Stoorvogel legde beslag op de tweede plaats. Bas Baksoellah (DC Den Haag) scoorde elf punten en werd eerste.

De top-4 in categorie A scoorde maar één of drie punten meer. Walther Thoen van Westland DC greep op weerstand net mis, Jeroen Kos (DC Den Haag) werd met twaalf punten derde. Local hero Martijn van IJzendoorn moest op weerstand Bas Messemaker (DC Den Haag) voor zich dulden, beide scoorden veertien punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.