Informatie

30e Zilveren Ooievaar Toernooi

Stichting The Hague Open haalt zaterdag 31 augustus het Zilveren Ooievaartoernooi weer van stal. Het wordt dan de 30e editie van dit destijds jaarlijkse evenement.
Voor jong en oud, sterk en minder sterk een mooie gelegenheid om in de vorm te komen voor de komende clubcompetitie.
In dit viertallentoernooi wordt gespeeld volgens het VOS-systeem (1). Iedere deelnemer speelt drie partijen met dertig minuten plus twintig seconden per te spelen zet. Het aantal bordpunten per team is bepalend voor de eindstand. Een viertal kan gevormd worden door spelers van dezelfde club, maar ook spelers van dezelfde bond, regio, familie, vriendenkring kunnen een viertal vormen. Het aantal deelnemende teams wordt qua sterkte in twee groepen (A en B) verdeeld.

Het toernooi wordt gehouden in De Kameleon, Veldzicht 20, 2543 RT Den Haag.
Er wordt gespeeld van 10.00 (graag 09.45 aanwezig) tot ongeveer 17.00.
Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per team.
Er is ruim €500,- aan prijzengeld. Daarnaast wordt er in groep A gestreden om de Zilveren Ooievaar. Deze blijft in Den Haag, de naam van het winnende team wordt bijgeschreven op de bij de Zilveren Ooievaar behorende plaquette.

U kunt teams opgeven door een e-mail te sturen voor 1 augustus op te sturen naar Jan Kok, tho@damweb.nl. Hierin vermeldt u tenminste de namen en ratings (per 1 juli 2019) van de spelers van het team. Als niet onder de vlag van een club wordt gespeeld, graag ook de naam
van het team vermelden.

(1) Het Vos-systeem is een toernooivorm waarin met een beperkt aantal speelrondes een toernooi tussen teams gespeeld kan worden.
Hierbij spelen teams niet 1-op-1 tegen elkaar, maar worden individuele wedstrijden zodanig geroosterd dat alle teams elkaar tenminste
eenmaal op één bord treffen. De teamopstelling mag niet gewijzigd worden (behoudens invallers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.