Online dammen op Lidraughts

by Alex Kruyshoop on 2 september 2018

Sinds een paar weken kan er online gedamd worden op Lidraugts.org.

Lidraugts.org is gemaakt met als enige doel een fijne online-plek te maken waar iedereen gratis kan dammen. Alle huidige en toekomstige mogelijkheden van de website zijn gratis voor iedereen toegankelijk en er zal nooit reclame worden getoond!

Je kan op lidraughts.org zowel normaal dammen (internationaal 10×10) als Fries dammen. Je kan losse potjes spelen (met of zonder rating), aan toernooien deelnemen en simultaans geven of er aan deelnemen.

Als leermogelijkheden is er een analysebord, een groeiende verzameling tactische puzzels en de mogelijkheid voor studies. Met deze studies kan je zelf lesmateriaal maken of dat van anderen bekijken en bijvoorbeeld live lessen geven voor andere gebruikers op een gedeeld analyse bord.

Verder is er een forum, een tool om de coördinaten van het dambord te oefenen, de mogelijkheid om PDN-partijen van bijvoorbeeld Toernooibase te importeren en analyseren (zowel Fries als gewoon dammen) en meer!

De website is momenteel beschikbaar in het Nederlands en in het Engels en in de toekomst ook in andere talen.

Voor de toekomst staan er nog vele andere uitbreidingen en verbeteringen ingepland, waaronder de mogelijkheid om live computeranalyse voor je partijen aan te vragen, een online computertegenstander, een opening verkenner en eindspeldatabase, en meerdere damvarianten.

Het is een open source project, dus voor alle geïnteresseerden is ook de volledige broncode in te zien op https://github.com/RoepStoep/lidraughts

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: