Jeugdkampioenschap van Zuid-Holland 2020

by Alex Kruyshoop on 8 maart 2020

Negen welpen en veertien pupillen gaven acte de presence in het Denksportcentrum in Gouda om uit te maken wie zich een jaar kampioen van Zuid-Holland mocht noemen. Niet alleen van de ZHDB, maar van heel Zuid-Holland, omdat ook de jeugd van de ZHZ was uitgenodigd. Helaas gaf maar één welp gehoor aan deze oproep. Dit was meteen niet de minste. Renate Vonk van de Gorinchemse Damclub liet na negen rondes alleen punten liggen tegen Emy van den Berg en Surya Badal (beiden DC Den Haag). Emy veroverde het zilver en het brons was voor Indy Schouten (DEZ Reeuwijk).

Bij de pupillen werden ook negen rondes gespeeld, maar dan volgens het Zwitsers systeem. Ook hier was het spannend. Willem Slappendel (DEZ) won in de eerste ronde van Stan van der Meer (MDV), die lang in de achtervolging moest. Willem liet onderweg drie punten liggen, zodat Stan het goud won. Willem veroverde het zilver en het brons was voor Harm van Schaik (Samen Sterk). 

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: