RDC provinciaal kampioen

by Alex Kruyshoop on 8 maart 2020

In de Hoofdklasse staken RDC, Damlust en Van Stigt Thans er duidelijk met kop en schouders bovenuit. Laatstgenoemde begon wat aarzelend met een aantal gelijke spelen, zodat de Schiedammers niet echt meededen om de titel. In de laatste ronde moest RDC winnen in Den Haag om de titel van Damlust over te nemen. Dit lukte ruimschoots. Onderin wist De Hofstad Dammers van directe concurrenten niet te winnen, zodat de Hagenaren het volgend seizoen in de 1e Klasse mogen gaan proberen.

Een ander Haags team neemt hun plaats in, na veertien rondes eindigde Den Haag 2 bovenaan, een punt voor CCR 2 dat net te laat de eindsprint inzette. KDC verloor de strijd onderin van DOS en zal volgend seizoen in de 2e Klasse gaan uitkomen.

Damlust 3 neemt de plaats van de Katwijkers in. Met twee punten voorsprong op LDC en Scheveningen werden de Gouwenaren kampioen. Naaldwijk 2 was het enige team met een negatief bordpuntensaldo en gaat het volgend seizoen in de 3e Klasse proberen. 

RDC 2 werd in deze klasse kampioen, al gaf nieuwkomer LDG 2, dat geheel bestond uit ex-schakers, goed tegenstand.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: