De Kinderkring organiseert NK schooldammen

by Martijn van der Klis on 12 mei 2017

Op zaterdag 20 mei vindt in Woubrugge het Nederlands Kampioenschap schooldammen voor pupillen (groep 7/8) plaats. In het schoolgebouw van De Kinderkring aan de Cornelis Kempernaarlaan zullen twintig schoolteams uit het hele land de strijd aanbinden.

De scholen hebben zich voor het NK geplaatst via eerst plaatselijke, toen regionale en uiteindelijk landelijke halve finales. Naast het thuisspelende De Kinderkring plaatsten ook regioscholen de Johannes Postschool (Hazerswoude-Dorp) en de Oranje Nassauschool (Stolwijk) zich voor de finale. De Montessorischool uit Wageningen verdedigt op 20 mei zijn titel, maar zal een lastige kluif krijgen in het sterke deelnemersveld.

Het Nederlands kampioenschap begint om 10.30 uur. De schoolteams (viertallen) spelen acht rondes volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. Om 16.45 uur is dan bekend wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. De organisatie van het toernooi is in handen van de Alphense DamClub, die ook al twee jaar geleden het kampioenschap organiseerden.

De Kinderkring is al lange tijd actief in het schooldammen. De school is sinds 2015 onafgebroken provinciaal kampioen en plaatste zich meermalen voor de finale van het Nederlands kampioenschap.

Op dezelfde dag vindt in Gramsbergen het schooldamkampioenschap voor welpen (t/m groep 6) plaats. Ook in die finale is de streek goed vertegenwoordigd met alweer De Kinderkring, Eben Haëzer uit Boskoop, St. Michael uit Hazerswoude en Graaf Jan van Nassau uit Gouda.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: