Jeugd-NK’s in volle gang

De Nederlandse Kampioenschappen bij de jeugd zijn in volle gang. In Den Haag organiseert de stichting The Hague Open het NK pupillen algemeen. Emre Hageman verdedigt in eigen huis zijn titel, maar liep al in de tweede ronde averij op. Emres zetten zijn live te volgen, maar een ritje naar Ontmoetingscentrum Morgenstond is zo gemaakt en het meer dan waard, zeker als kersvers Nederlandse kampioen Martijn van IJzendoorn op zaterdag de demonstraties verzorgt.

Westerhaar organiseert als vanouds het NK junioren algemeen, met dit jaar maar liefst vier Zuid-Hollandse deelnemers: Berke Yiğittürk (DC Den Haag), Marco de Leeuw (RDC Rijnsburg), Arie van der Knaap (Kijk Uit Zegveld) en Wouter Morssink (Samen Sterk Hazerswoude). Als we titelfavoriet Jitse Slump meetellen, van oorsprong Limburger maar uitkomend voor Van Stigt Thans Schiedam, is zelfs de helft van het deelnemersveld uit onze damprovincie afkomstig. Een goede reden om de live games te volgen of een tripje naar het oosten te maken.

Ook in de meisjescategorie worden twee toernooien gespeeld. In Groningen wordt het NK aspiranten meisjes gespeeld, met Maaike de Bruin van DEZ Reeuwijk als Zuid-Hollandse trots.

Tot slot vindt in Den Haag op 29 april het NK welpen meisjes plaats. In dit damgeweld is er dit jaar geen Zuid-Hollandse deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.