Individueel schooldamkampioenschap in Den Haag

(bewerking van het artikel van Gerard de Groot op www.damclubdenhaag.nl)

Bij het individueel schooldamkampioenschap verschenen dit jaar 66 leerlingen achter de damborden. Iets minder dan vorig jaar door late afzeggingen en de viering van de Dankdag voor het Gewas op sommige scholen. Desondanks werd het een geslaagd toernooi waar verwoed gestreden werd voor de punten. De Willem de Zwijgerschool en De Ark waren grootverdieners op dit toernooi met ieder vier medaillewinnaars. Julian Looijestijn van de Willem de Zwijgerschool was de sterkste jongen in de groep 5/6 categorie. Zijn schoolgenote Julia Boekenoogen werd dat bij de meisjes.

In groep 7/8 was Delphine Hunik van De Fontein uit Wateringse Veld de beste en was Ruio Heerschap van de Willem  de  Zwijgerschool de sterkste jongen. Alle prijswinnaars zijn uitgenodigd om op 10 en 17 november de Grote Finale bij Damclub Den Haag te spelen. Op 17 november is er dan tevens een open clubavond voor alle jeugdspelers.

Op 6 januari is er het teamkampioenschap dat tevens een voorronde is voor het Zuid-Hollands kampioenschap dat  in maart in  Gouda verspeeld zal worden.

De eindstanden zijn te vinden via deze link.

 

De winnaars van de Willem de Zwijgerschool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.