JeugdNieuwsUitslagen

De Mooij, Vroom, Zwanenburg, Van der Gaag , L. Glas en L. Slappendel sneldamkampioenen

Het DUWO Denksportcentrum was zaterdag 28 april het decor van het provinciaal sneldamkampioenschap. In de hoogste categorie kruisten uiteindelijk negen deelnemers de degens. Onder hen Wouter Morssink die al een ticket op zak heeft voor de juniorencategorie op grond van zijn titel in 2017. Met acht uit acht hield hij Hugo Simons, Arie de Bruijn, Hans Tangelder en Micha van Tol onder zich.  Peter van der Stap en Martin van der Sluis eindigden op een gedeelde derde plaats. Op basis van meer winstpartijen werd Peter naar de vierde plaats verwezen. Tweede werd Steven den Hollander, die net als kampioen Arjen de Mooij ongeslagen wist te blijven.

In de categorie voor spelers met een rating tot 1100 werd het bijna met de ronde spannender. Maar ook hier kwam de speler met de hoogste rating als beste sneldammer uit de bus: Herman Vroom. Het zilver was voor eerstejaars senior Arie van der Knaap en het brons voor veteraan Frans Teijn.

In de categorie tot 900 acht deelnemers die samen met twee vrouwen streden om de prijzen en de tickets. Maaike de Bruin eindigde onderaan, maar mag wel naar het NK. Leny van der Gaag-Pronk pakte een punt meer, maar ziet af van deelname, omdat ze verhinderd is op 9 juni. Het brons in categorie C was voor Robert van Diggele, hij vergaarde twaalf punten. Een punt meer was er voor zowel Jan Eekhout als Alex Zwanenburg, maar laatstgenoemde scoorde meer overwinningen, zodat dat hem de titel opleverde.

Voor het eerst had de ZHDB bij de senioren drie NK-plaatsen te vergeven bij de senioren-categorieën, een goed teken, want een en ander hangt samen met het aantal leden dat een bond heeft.

Bij de jeugd alleen deelname in de pupillen- en welpencategorie. Zes dammertjes (drie pupillen en drie welpen) speelden een dubbelrondig toernooi.  De welpen Laurent Glas en Stan van der Meer leken op een gedeelde eerste plaats af te stevenen, maar pupil Joran Glas stak daar een stokje voor en verwees Stan naar de tweede plaats. Derde werd Willem Slappendel. Bij de pupillen werd zus Lisanne kampioen, gevolgd door Joran Glas en Jari de Hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.